"Sijoitin kymmeniä tuhansia euroja itseeni ja uraani" - se muutti juontaja Sanna Laitisen elämän

juontaja sannalaitinen sijoittaminen tapahtumat unelmat yksinyrittäjä yrittäjyys Oct 13, 2024

"Maailmanlaajuinen pandemia, kaikki pysähtyy, ja juuri silloin päätin irtisanoutua vakaasta päivätyöstäni ja hypätä suoraan kohti epävarmuutta". Vuoden 2022 alussa, keskellä täyttä kaaosta, Sanna Laitinen teki päätöksen, joka muutti kaiken.  

Ehkäpä joku teistä on törmännyt LinkedInissä Sannan tarinaan? Hän irtisanoutui, ja aloitti uransa täysipäiväisenä tapahtumajuontajana – tähtäimessä asema Suomen huippujuontajana, B2B-tapahtumissa ja TV-tuotannoissa. 

Samaan aikaan korona runteli tapahtuma-alaa ja moni olisi varmaan sanonut, että irtisanoutuminen oli hulluinta, mitä saattoi tehdä. Ja ehkä he olivat oikeassa, mutta Sanna oli unelmoinut tästä jo vuosia. 

Sannalla oli kuitenkin vahva tunne siitä, että nyt oli aika ottaa se ensimmäinen iso askel kohti unelmia. Täysipäiväiseksi juontajaksi ryhtyminen tuntui riskiltä, jonka moni olisi kiertänyt kaukaa, mutta jonka hän itse halusi ottaa.

 

Unelmista totta – kun uskallat sijoittaa itseesi

 

Itseensä ja uraan investoiminen ei kuitenkaan tuntunut helpolta. Sillä rahasta Sanna oli aina pitänyt tiukasti kiinni eikö ollut koskaan aiemmin edes ajatellut sijoittamista itseensä. Siihen asti se oli aina tuntunut enemmän kuluerältä kuin mahdollisuudelta. Mutta jotain muuttui. Sanna tajusi, että jos ei sijoittaisi omaan kehitykseensä, ei koskaan saavuttaisi niitä tavoitteita ja asioita, joista oli pitkään haaveillut.

Sannan aloitti isoin harppauksin. Hän sijoitti esiintymisvalmennuksiin, äänenkäytön koulutukseen ja palkkasi bisnesvalmentajan. Hän päätti panostaa itseensä, vaikka se tarkoittaisi taloudellisia riskejä. 

"Voin sanoa suoraan: se pelotti. Kymmeniä tuhansia euroja investoituna vain yhteen asiaan – itseeni ja uraani. Mutta tiesin, että toistamalla samoja asioita, saa samoja tuloksia. Joten päätin toimia täysin toisin kuin aikaisemmin olin toiminut."

 

 

 

Yritykseni ainoa tuote: minä itse

 

Kova työ ja riskinotto todella kannatti: Vuosi 2023 oli suurin käännekohta. Sannan yrityksen liikevaihto ylitti vihdoin 100 000 euroa, ja nyt, vuonna 2024, Sanna on jo reippaasti yli 120 000 euron liikevaihdossa.

"Yksinyrittäjänä yritykseni ainoa tuote olen minä itse. Minun osaamiseni. Minun kykyni tehdä tapahtumista unohtumattomia. Ja tämä on ollut mahdollista vain siksi, että olen jatkuvasti sijoittanut omaan kasvuuni – niin henkisesti, ajallisesti kuin taloudellisesti", Sanna kertoo.

Juontajana Sanna on oppinut, että jokainen euro, jonka hän sijoittaa itseensä, maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti. Ei vain rahana, vaan ammattitaidon kehittymisenä, itseluottamuksena ja uusina mahdollisuuksina. "Olen jo myynyt keikkoja vuodelle 2026, ja tämä olisi ollut mahdotonta, jos en olisi uskaltanut investoida itseeni silloin, kun muut olisivat pysähtyneet."

 

 

Brändin rakentaminen yksinyrittäjänä – vain rohkeat menestyvät

 

"Valehtelisin jos väittäisin, että brändin rakentaminen yksinyrittäjänä olisi aina ollut helppoa. Tiedän, mitä tarkoittaa epäonnistumisen pelko. Tiedän, miltä tuntuu, kun jokainen liike tuntuu valtavalta riskiltä", Sanna sanoo. 

Mutta juuri tästä syystä, Sanna haluaa jakaa meille ne opit, jotka hän on matkan varrella saanut:

  • Uskalla panostaa itseesi: Oli kyse koulutuksesta, valmennuksesta tai asiantuntijapalveluista, nämä ovat sijoituksia, jotka avaavat ovia, joita et ehkä edes tiedä olevan olemassa. Jokainen euro, jonka käytät omaan kasvuusi, on sijoitus tulevaisuuteesi.

  • Ole selkeä ja läsnä: Ihmiset eivät halua vain palvelua, he haluavat sinut. Ole aidosti läsnä sekä verkossa että kasvokkain. Ole selkeä siinä, mitä tarjoat ja miksi sinä olet paras valinta. Kun kohderyhmäsi näkee, että olet aidosti sitoutunut, he luottavat sinuun.

  • Verkostoidu ja etsi tukea: Vaikka yrittäminen voi tuntua yksinäiseltä polulta, sinun ei tarvitse kävellä sitä yksin. Verkostot ovat avain menestykseen – yhteistyö ja sparraus muiden kanssa avaa uusia mahdollisuuksia ja antaa tukea, kun sitä eniten tarvitset.

  • Aseta tavoitteita ja seuraa kehitystä: Brändin rakentaminen on pitkäjänteistä työtä, mutta ilman tavoitteita et tiedä, mihin olet menossa. Aseta selkeät välitavoitteet ja pidä huolta siitä, että seuraat kehitystäsi. Matka on hidas, mutta johdonmukaisuus vie sinut pitkälle.

     

Tulevaisuus – uusia unelmia kohti

 

Kun Sanna ajattelee tulevaisuutta, hän näkee selkeästi, mihin on menossa. Seuraava tavoite on kasvattaa liikevaihto 200 000 euroon ja päästä mukaan uusiin TV-tuotantoihin. Sanna haluaa olla esimerkki siitä, että kun uskaltaa panostaa itseensä ja investoida omiin unelmiinsa, kaikki on mahdollista. 

"Jos voin rohkaista edes yhtä ihmistä ottamaan ensimmäisen askeleen kohti omaa unelmaansa, tämä matka on ollut sen arvoinen", Sanna sanoo lopuksi. 

 

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Lue täältä mielenkiintoiset yrittäjätarinat sekä vinkit yrittäjyyteen!